Nieuws

Drie NK’s op Concours Hippique van Drogeham

DROGEHAM – Maar liefst drie NK’s worden verreden op het Concours Hippique van Drogeham. Het prestigieuze paardenfestijn vindt plaats op zaterdag 5 september aan de Hamsterpein in Drogeham. Ook dit jaar is het evenement weer een ‘sterrenconcours’. Dat houdt in dat de beste combinaties van Nederland acteren in Drogeham.
Eén van de nationale kampioenschappen die in Drogeham verreden worden, is de titelstrijd bij de dekhengsten Fries ras. Ook de ‘klavertje drie Hackney’s rijden in Drogeham om de Nederlandse titel. Tot slot worden ook medailles uitgedeeld bij het NK ‘Hackney’s onder het zadel’.
De drie Nederlandse kampioenschappen zijn echter niet de enige hoogtepunten op de eerste zaterdag van september in Drogeham. Er staan namelijk ook vijf finales van landelijke competities op het programma. Hierbij gaat het om de eenspannen Fries ras young riders, de eenspannen Hackney’s young riders, de eenspannen tuigpaarden Fries ras, de eenspannen tuigpaarden young riders en de eenspannen tuigpaarden.
Traditiegetrouw is er voor jong tot oud veel te doen op het familieterrein. Dat is gelegen aan het concoursterrein. ,,We gaan voor een prachtige dag voor iedereen’’, vertelt voorzitter Frank Roest van de organisatie. ,,Momenteel zijn we nog druk bezig met de invulling. Het wordt een bomvol programma met veel afwisseling. Binnenkort wordt daarover meer bekend.’’
Ook deze keer is de toegang tot het evenement met dank aan de vele sponsoren voor iedereen gratis. Het festijn begint op zaterdag 5 september om 9.00 uur ’s ochtends en duurt de gehele dag. ’s Avonds is er op het concoursterrein een feestavond met diverse artiesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *